ΚΟΣΜΟΣ

Το «βαθιά προσωπικό» μήνυμα του πρίγκιπα Χάρι στον πατέρα του Κάρολο πριν την κηδεία του Φιλίππου

Το «βαθιά προσωπικό» μήνυμα του πρίγκιπα Χάρι στον πατέρα του Κάρολο πριν την κηδεία του Φιλίππου
Alastair Grant/Pool via AP

Το αποκλειστικό σημείωμα που φέρεται να έδωσε ο πρίγκιπας Χάρι στον «βαθιά στεναχωρημένο» πατέρα του λίγο πριν την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου αποκαλύπτει η εφημερίδα Mirror.

Σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, πρόκειται για επιστολή συμβιβασμού με απολογητικό ύφος στην οποία ο πρίγκιπας Χάρι εκφράζει τη λύπη του για τη στενοχώρια που προκάλεσε στον διάδοχο του αγγλικού θρόνου την ώρα που ο πατέρας του Καρόλου και παππούς του Χάρι, ο Φίλιππος, έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή του.

Η επιστολή φέρεται να συντάχθηκε και εστάλη πριν αναχωρήσει ο δούκας του Σάσεξ από τις ΗΠΑ για την πατρίδα του, για να παραστεί στην κηδεία του παππού του.

Πρόκειται για μια «βαθιά προσωπική επιστολή», σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, με την οποία ο πρίγκιπας Χάρι επιχείρησε να ρίξει γέφυρες προς την πλευρά του πρίγκιπα της Ουαλίας, χωρίς ωστόσο να έχουν επουλωθεί οι πληγές που άνοιξαν, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Κάρολος παραμένει «βαθιά πληγωμένος» από την απόφαση του Χάρι να εμφανιστεί σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, όπως έγινε τον Μάρτιο, την ώρα που ο δούκας του Εδιμβούργου ήταν στα τελευταία του.

Στην επιστολή του ο Χάρι φέρεται να «περιέγραψε τους λόγους της φυγής τους» ενώ παράλληλα υπόσχεται να «σεβαστεί τον θεσμό», όπως αποκαλύπτουν οι πηγές.

Η Mirror αναφέρεται και στις «εξαιρετικά ψυχρές» σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών, παρά το γεγονός ότι εθεάθησαν να συνομιλούν κατά την αναχώρησή τους από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Εκείνο που έπληξε περισσότερο της σχέση τους, όπως και τη σχέση του Χάρι με τον αδελφό του, Ουίλιαμ, ήταν ο ισχυρισμός του δούκα του Σάσεξ και της συζύγου του, Μέγκαν, ότι ετέθη θέμα για το χρώμα δέρματος του παιδιού τους.

Όπως ανέφερε πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι «συνέταξε την επιστολή στον πατέρα του προσπαθώντας να εξηγήσει την κατάσταση, αλλά η ένταση παραμένει μεγάλη και τα πράγματα δεν έχουν στρώσει όπως το ήθελε» ο δούκας του Σάσεξ.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως «υπήρξε μια ανομολόγητη συμφωνία όλων να αφήσουν κατά μέρος ό,τι έχει ο καθένας κατά νου και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στη στήριξη της βασίλισσας ενόψει της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου».

«Ο Χάρι δεν ανέμενε να επιστρέψουν όλα στο κανονικό, αλλά η αίσθησή του αφού συνάντησε ξανά την οικογένειά του ήταν ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο. Κατά πόσον αυτό είναι δυσκολότερο ή ευκολότερο να γίνει από την άλλη πλευρά του κόσμου» όπου μένει ο Χάρι «απομένει να φανεί», λέει η ίδια πηγή: «Υπάρχει τεράστια δυσπιστία και ακόμη είναι πάρα πάρα πολύ νωρίς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ