ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν αντικατέστησε τον υπουργό Εμπορίου

Ο Ερντογάν αντικατέστησε τον υπουργό Εμπορίου
(Turkish Presidency via AP, Pool)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Μεμέτ Μους νέο υπουργό Εμπορίου, αναφέρει προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της επίσημης τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης.

Δεν δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνση της Ρουχσάν Πεκτσάν από τη θέση.

Ο κ. Ερντογάν εξάλλου ονόμασε την Νταριά Γιανίκ υπουργό Οικογένειας και τον Βεντάτ Μπιλγκίν υπουργό Εργασίας.

Τα υπουργεία αυτά μόλις εγκαθιδρύονται, δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της Sabah, ο νέος υπουργός Εμπορίου είναι οικονομολόγος, με μάστερ από το πανεπιστήμιο Washington State University School of Economic Sciences.

Στη συνέχεια, ο Μους έκανε το διδακτορικό του στον τομέα της ιστορίας των οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα υπουργός Οικογένειας, Νταριά Γιανίκ, είναι δικηγόρος και μέλος της Οργάνωσης Γυναικών και Δημοκρατίας (KADEM).

O Μπιλγκίν θεωρείται ένας από τους πιο κοντινούς συμβούλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διατέλεσε επικεφαλής της προεδρικής επιτροπής πολιτικών επιστημών.

Τις φήμες για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο είχε επιβεβαιώσει χθες ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο κανάλι NTV, o Μαχίρ Ουνάλ είπε πως το «λίφτινγκ» του υπουργικού σχήματος θα αναδεικνύει τις αξίες εμπιστοσύνης και σταθερότητας για την Τουρκία.

Συμπλήρωσε δε, πως οι νέοι υπουργοί θα εργαστούν για τους στόχους και το όραμα της κυβέρνησης για το 2023.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες αλλαγές στο κόμμα ή περαιτέρω αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, ο Ουνάλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ