ΚΟΣΜΟΣ

Bασίλισσα Ελισάβετ: Μόνη και σε πένθος στα 95α γενέθλιά της

Bασίλισσα Ελισάβετ: Μόνη και σε πένθος στα 95α γενέθλιά της
ΑP Photo

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια χωρίς το σύζυγό της, Φίλιππο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εορτασμοί θα περιοριστούν σε ένα ήσυχο γεύμα το μεσημέρι με πολύ λίγα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ με περίπου 20 μέλη του προσωπικού της και παραμένει σε απομόνωση λόγω του κορωνοϊού, αλλά πλέον και λόγω πένθους.

Η βασιλική οικογένεια συμφώνησε να επισκέπτεται τη βασίλισσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί το θάνατο του Φίλιππου. Η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, και η νύφη της Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, ήταν μεταξύ των πρώτων επισκεπτών πριν από τα γενέθλιά της, ανέφεραν πηγές στη Mirror.

Καθώς το παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, όλες οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της, αλλά και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Για τα γενέθλιά της πιστεύεται επίσης ότι θα έχει βιντεοκλήσεις με την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

@ΑP Photo

Η Ελισάβετ γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου 1926, στις 2:40 πμ, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η οικογένειά της συνήθιζε να την φωνάζει «Λίλιμπετ». Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε τρυφερά έτσι.

Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ