ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Χάθηκε υποβρύχιο βόρεια του Μπαλί

Ινδονησία: Χάθηκε υποβρύχιο βόρεια του Μπαλί
Wikipedia

Αγωνιώδεις έρευνες διεξάγουν οι Αρχές της Ινδονησίας για τον εντοπισμό ενός υποβρυχίου η τύχη του οποίου αγνοείται.

Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο KRI Nanggala-402 πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί σήμερα, αλλά απέτυχε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα, όπως αναμενόταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό επικεφαλής της χώρας, στο υποβρύχιο επέβαιναν 53 άνθρωποι.

Οι Αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης στη διεξαγωγή της έρευνας.

Σύμφωνα με αναφορές, τα ίχνη του υποβρυχίου χάθηκαν όταν κλήθηκε να πλεύσει σε πιο βαθιά νερά.

Το 1.395 τόνων KRI Nanggala-402 κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1978, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γραμματείας του ινδονησιακού υπουργικού συμβουλίου, και υποβλήθηκε σε διετή διαδικασία επισκευής στη Νότια Κορέα, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012.

Η Ινδονησία είχε στο παρελθόν στόλο 12 υποβρυχίων που αγοράστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση για να πραγματοποιεί περιπολίες στο αρχιπέλαγός της. Τώρα διαθέτει στόλο με μόνο πέντε υποβρύχια, μεταξύ των οποίων δύο υποβρύχια γερμανικής κατασκευής Τύπου 209 και τρία νεότερα νοτιοκορεατικά σκάφη.

Η Ινδονήσια επιδιώκει να αναβαθμίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, αλλά μέρος του εξοπλισμού της, που είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής, είναι παλαιό και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν κυρίως παλαιότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ