ΚΟΣΜΟΣ

Η Disneyland του Παρισιού μετατρέπεται σε πάρκο... εμβολιασμού κατά της Covid-19

Η Disneyland του Παρισιού μετατρέπεται σε πάρκο... εμβολιασμού κατά της Covid-19
AP Photo/Rafael Yaghobzadeh, File

Η Disneyland Paris, το θεματικό πάρκο που απέχει 30 χιλιόμετρα από την γαλλική πρωτεύουσα και είναι κλειστό προσωρινά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού κατά της COVID-19 που θα ανοίξει το Σάββατο, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το μεγάλο κέντρο εμβολιασμού θα λειτουργήσει «στο συνεδριακό κέντρο του Disney's Newport Bay Club» της Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού, που χρησιμοποιείται συνήθως για επαγγελματικές εκδηλώσεις.

Ο χώρος που επελέγη βρίσκεται κοντά στα ξενοδοχεία, έξω από το ίδιο το πάρκο ψυχαγωγίας. Δεν προβλέπεται καμία θεματική δραστηριότητα που να σχετίζεται με το πάρκο.

Έπειτα από μια διακοπή των δραστηριοτήτων της μεταξύ της 13ης Μαρτίου και της 15ης Ιουλίου του 2020, η Disneyland Paris, η οποία απασχολεί 17.000 ανθρώπους, έχει κλείσει εκ νέου από τις 30 Οκτωβρίου λόγω των υγειονομικών περιορισμών που ισχύουν για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Στο κέντρο αυτό «θα εμβολιάζονται το λιγότερο 1.000 άνθρωποι την ημέρα», αλλά θα παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι ανοιχτό μόνον τα σαββατοκύριακα, χάρη στην κινητοποίηση περίπου εξήντα γιατρών, νοσηλευτών, πυροσβεστών και προσωπικού υποδοχής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το κλείσιμο των ραντεβού θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ, διευκρίνισαν.

Σε σύνοδο στο προεδρικό μέγαρο την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 «επιταχύνεται» στη Γαλλία, καθώς σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ