ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Σιγκαπούρη: Οι αρχές εξετάζουν περιπτώσεις επαναμολύνσεων

Κορωνοϊός - Σιγκαπούρη: Οι αρχές εξετάζουν περιπτώσεις επαναμολύνσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ AP Photo

Το υπουργείο Εργασίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να επαναμολύνθηκαν με covid-19 οι ένοικοι ενός κοιτώνα όπου διαμένουν μετανάστες εργάτες, αφού εντοπίστηκαν καμία δωδεκαριά κρούσματα.

Εκατοντάδες εργάτες που διαμένουν στον κοιτώνα αυτό θα μεταφερθούν σε κρατικές εγκαταστάσεις καραντίνας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές διενήρηγσαν τεστ κορωνοϊού σε όλους όσοι διαμένουν στο Westlite Woodlands Dormitory, αφού ένας 35χρονος εργάτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 20 Απριλίου στη διάρκεια έλεγχου ρουτίνας.

Ο εργάτης αυτός είχε λάβει τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της covid-19 στις 13 Απριλίου. Ο συγκάτοικός του επίσης βρέθηκε θετικός.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 10 εργάτες που είχαν αναρρώσει από covid-19 βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορωνοϊό.

«Τα κρούσματα αυτά τέθηκαν αμέσως στην απομόνωση, ενώ το Εθνικό Κέντρο Μολυσματικών Ασθενειών (NCID) εξετάζει το ενδεχόμενο επαναμόλυνσής τους», επεσήμανε το υπουργείο σε σημερινή του ανακοίνωση.

Οι περισσότεροι από 1.100 ένοικοι του κοιτώνα όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα θα σταλούν σε κρατικές εγκαταστάσεις καραντίνας για 14 ημέρες, μετέδωσε το Channel NewsAsia, επικαλούμενο επιστολή του διαχειριστή του κοιτώνα.

Η τελευταία φορά που στη Σιγκαπούρη αναφέρθηκαν περισσότερα από δέκα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο μεταξύ εργατών που διαμένουν σε κοιτώνες ήταν τον Σεπτέμβριο, ενώ τους τελευταίους μήνες στην πόλη αναφέρονται ελάχιστα κρούσματα covid-19.

Το υπουργείο Υγείας της πόλης είχε επισημάνει στο παρελθόν ότι τα εμβόλια εμποδίζουν την εμφάνιση συμπτωμάτων σε όσους μολύνονται από κορωνοϊό, όμως είχε προσθέσει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το αν εμποδίζουν την μόλυνση.

Η πλειονότητα των περισσότερων από 60.000 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Σιγκαπούρη αφορούσε ενοίκους κοιτώνων μεταναστών εργατών, όπου ζουν στιβαγμένοι κυρίως χαμηλόμισθοι εργάτες από τη νότια Ασία.

Οι εργάτες των κοιτώνων εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό χωρισμένοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό της Σιγκαπούρης και συνήθως τους επιτρέπεται να βγαίνουν από τους κοιτώνες μόνο για να εργαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ