ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Στέλλα Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ένωση υγείας

Κορωνοϊός - Στέλλα Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ένωση υγείας
AP Photo

«Aκόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας, ωστόσο ήδη η ΕΕ έχει πάρει τη στροφή χάρη στη στρατηγική της», ανέφερε την Πέμπτη η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κ. Κυριακίδου τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής ένωσης υγείας, η οποία έχει ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και την καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των απειλών στην υγεία.

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συνοχή και συντονισμένη προσέγγιση όσον αφορά στα εμβόλια.

Ο ΕΜΑ παρουσίασε τη γνωμοδότησή του για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και είδαμε και κράτη μέλη να ακολουθούν τις δικές τους πιο αυστηρές θέσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας ότι «μετά το συμβούλιο των υπουργών Υγείας πριν από δύο εβδομάδες ζήτησα από τον ΕΜΑ να έρθει ξανά με μία νέα επιστημονική γνωμοδότηση για το εμβόλιο της AstraZeneca. Την περιμένω αύριο. Ζητώ καθοδήγηση για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δεύτερη δόση, το φύλο και την ηλικία. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να έχουμε διαβούλευση με τους υπουργούς Υγείας έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε με συνοχή και για τα δύο αυτά εμβόλια».

Τέλος, σχετικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό τόνισε ότι ο στόχος είναι η διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ