ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Δημοσκόπηση: «Λάθος επιλογή» ο Λάσετ - Με «φόρα» στις κάλπες η Αναλένα Μπέρμποκ

Γερμανία - Δημοσκόπηση: «Λάθος επιλογή» ο Λάσετ - Με «φόρα» στις κάλπες η Αναλένα Μπέρμποκ
Tobias Schwarz/Pool via AP

«Λάθος» επιλογή αποτελεί ο 'Αρμιν Λάσετ ως υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία, εκτιμά η πλειοψηφία των Γερμανών. Ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που αποδοκιμάζουν την επιλογή και ανήκουν στους υποστηρικτές των κομμάτων που εκπροσωπεί...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επιλογή του Άρμιν Λάσετ αντί του Μάρκους Ζέντερ για το χρίσμα δεν ήταν η σωστή, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του CDU και της CSU η ίδια άποψη εκφράζεται από το 77%.

Στο ερώτημα της απευθείας επιλογής καγκελάριου, προηγείται σημαντικά η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30%, ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σημερινός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς με 17% και τελευταίος κατατάσσεται ο 'Αρμιν Λάσετ, με μόλις 11% της προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση προηγείται με 29%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 25%, το SPD με 15%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% και η Αριστερά με 7%.

Διαβάστε επίσης

Υποψήφιος καγκελάριος Λάσετ: Η χαοτική εκλογή, ο πραγματικός νικητής και το στοίχημα για ενότητα

Αναλένα Μπέρμποκ: Το «πείραμα» των Γερμανών Πρασίνων στο τέλος της εποχής Μέρκελ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ