Δολοφονία Φλόιντ: Στις 16 Ιουνίου η ανακοίνωση της ποινής του Ντέρεκ Σόβιν
Ανανεώθηκε:
Στις 16 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η ποινή του αμερικανού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν που καταδικάστηκε την Τρίτη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ σύμφωνα με ένα έγγραφο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τη δικαιοσύνη της Μινεσότα.
Ο Σόβιν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 12,5 ετών, αλλά η ποινή του μπορεί να είναι μεγαλύτερη εάν ο δικαστής καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία.
Ο λευκός πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ στις 20 Μαΐου 2020, μια ετυμηγορία ορόσημο στην ιστορία των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ και καταδίκη του τρόπου που οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς και άλλα μέλη εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων.
Ένα 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε τον Σόβιν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού, τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία αφού έλαβε υπόψη του τις καταθέσεις επί τρεις εβδομάδες 45 μαρτύρων.
«Αυτή είναι αλλαγή καθεστώτος», ισχυρίζεται ο Τραμπ, μετά την ανακοίνωση συνομιλιών με το Ιράν
14:47
Η νέα φιλοσοφία της Ρις Γουίδερσπουν με ορόσημο την 5η δεκαετία της ζωής της (pics)
14:46
ΚΚΕ: Κοροϊδία τα μέτρα του Κ. Μητσοτάκη - Eπαναφέρει τα γνωστά ψίχουλα των «pass»
14:37
Κόρινθος: Συνελήφθη καθηγητής που καταγγέλθηκε για σεξουαλικά υπονοούμενα σε μαθήτρια
14:27