ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία - Κορωνοϊός: Η Ουάσινγκτον στέλνει βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ινδία - Κορωνοϊός: Η Ουάσινγκτον στέλνει βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας
AP Photo / Altaf Qadri

Οι ΗΠΑ  σκοπεύουν να στείλουν στην Ινδία επιπλέον βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει το σφοδρό δεύτερο κύμα της επιδημίας που πλήττει τη χώρα.

Όπως δήλωσε δήλωσε χθες Σάββατο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Ουάσινγκτον ανησυχεί βαθιά για τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία.

«Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και σχεδιάζουμε να στείλουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας και τους Ινδούς υγειονομικούς που μάχονται ενάντια σε αυτή το σφοδρό ξέσπασμα (της επιδημίας covid-19). Σύντομα θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω», επεσήμανε ο εκπρόσωπος σε mail που έστειλε στο Reuters.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο, σφοδρό κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, το οποίο έχει φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία της χώρας και έχει οδηγήσει σε ελλείψεις οξυγόνου. Η ινδική κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο στο Νέο Δελχί από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από τη Σιγκαπούρη.

Χθες Σάββατο καταγράφηκε ακόμη ένα ημερήσιο, παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 346.786, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα μέχρι στιγμής σε 16,6 εκατομμύρια. Οι θάνατοι από covid-19 ανέρχονται σε 189.544.

Όμως ειδικοί προειδοποιούν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος και αναμένουν ότι θα αυξηθεί περαιτέρω.

Αξιωματούχοι από την Ινδία και τις ΗΠΑ διεξάγουν διάλογο σε διάφορα επίπεδα για να διασφαλίσουν «τη μικρή παροχή ποσότητας συστατικών από αμερικανικές εταιρείες για την παραγωγή εμβολίων κατά της covid-19 στην Ινδία», εξήγησε εκπρόσωπος της ινδικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούμε για να εντοπίσουμε πού υπάρχουν προβλήματα στις αλυσίδες παροχής ιατρικών προϊόντων και να βρούμε πιθανές λύσεις για την αντιμετώπισή τους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε μαζί την πανδημία και να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ