ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Σαλβίνι: Ζητά από τους Ιταλούς να πουν «όχι» στη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός – Σαλβίνι: Ζητά από τους Ιταλούς να πουν «όχι» στη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Andrew Medichini

Ο κυβερνητικός έταιρος του Μάριο Ντράγκι, Ματέο Σαλβίνι, ζητά από τους Ιταλούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση κυκλοφορίας -από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί- βάζοντας την υπογραφή τους σε συγκεκριμένο ιστότοπο.

«Τουλάχιστον στις περιοχές εκείνες όπου η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, λέμε όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σε περιορισμούς και όρους», γράφει ο επικεφαλής της Λέγκα.

Η θέση του αυτή προκάλεσε την άκρως ενοχλημένη αντίδραση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος τόνισε ότι ο Ματέο Σαλβίνι πρέπει να αποφασίσει, τελικά, αν θεωρεί ότι βρίσκεται εντός ή εκτός κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα, σε 15 ιταλικές περιφέρειες (επί 21 συνολικά) η εστίαση θα ξανανοίξει, όπως και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, όμως, αποφάσισε ότι για να παραμείνει η πανδημία υπό έλεγχο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ.

Η Λέγκα και πολλοί πρόεδροι περιφερειών είχαν ζητήσει επιμόνως να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς οι πολίτες τουλάχιστον μέχρι τις 11 το βράδυ, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ