ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Καρντάσιαν: Το «ευχαριστώ» στον Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Κιμ Καρντάσιαν: Το «ευχαριστώ» στον Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Φωτογραφία αρχείου Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαρίστησε μέσω social media τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την ιστορική δήλωση αναγνώρισης ότι οι σφαγές των Αρμενίων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία συνιστούν γενοκτονία.

Με καταγωγή από την Αρμενία, καθώς ο πατέρας Ρομπ Καρντάσιαν ήταν μισός Αμερικανός μισός Αρμένιος, τοποθετείται δημόσια εδώ και χρόνια για αυτή την αναγνώριση, ενώ δεν παραλείπει να τιμά τα ήθη και τα έθιμα της χώρας καταγωγής της και έχει ταξιδέψει στην πατρίδα των προγόνων της.

«Έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα αγώνα για αλήθεια και αναγνώριση, σήμερα ο λαός της Αρμενίας έλαβε την αναγνώριση που όλοι ελπίζαμε και για την οποία προσευχόμασταν. Είμαι τόσο περήφανη για την κληρονομιά μου, περήφανη για τοις κοινότητες των Αρμενίων και ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν που τίμησε σήμερα κάθε Αρμένιο και αυτή την αλήθεια», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν.

«Θα συνεχίσω να τιμώ και να θυμάμαι όσους χάσαμε κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, αλλά πλέον με την ελπίδα πως μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθούν θηριωδίες του παρελθόντος», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και κατέληξε:

«Ευχαριστώ, πρόεδρε Μπάιντεν, για το κουράγιο σου να πεις αλήθειες που άλλοι επέλεξαν να μην πουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ