ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Προνόμια» για τους πλήρως εμβολιασθέντες εξετάζει η Μέρκελ

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Προνόμια» για τους πλήρως εμβολιασθέντες εξετάζει η Μέρκελ
AP Photo / Markus Schreiber

Η ανάκτηση κάποιων ατομικών ελευθεριών για τους εμβολιασμένους πολίτες στη Γερμανία και ζητήματα σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, είναι τα βασικά θέματα της αποψινής τηλεδιάσκεψης της Καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. 

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης, βρίσκεται και η επικείμενη κατάργηση της σειράς προτεραιότητας στην εκστρατεία ανοσοποίησης και η κατανομή των εμβολίων μεταξύ ιατρείων και εμβολιαστικών κέντρων προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το θέμα των «προνομίων» για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19, αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Αυτό το σχέδιο που συζητείται προβλέπει ότι οι δύο αυτές κατηγορίες θα πρέπει, π.χ. όταν επισκέπτονται καταστήματα ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, να αντιμετωπίζονται όπως εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό, αλλά και όταν επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου» να μην υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα.

Εξαίρεση αναμένεται να ισχύσει για όσους επισκέπτονται περιοχές όπου βρίσκεται σε έξαρση κάποια παραλλαγή του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού. Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα γίνεται η διαχείριση των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σεμπάστιαν Γκούλντε δήλωσε πριν από λίγο ότι ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ