ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερος βομβιστής στο μετρό μαζί με τον Χαλίντ Ελ Μπακράουι

Και δεύτερος βομβιστής στο μετρό μαζί με τον Χαλίντ Ελ Μπακράουι
REUTERS/Yorick Jansens/Pool

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει σήμερα ότι και δεύτερος άνδρας, που κουβαλούσε έναν μεγάλο σάκο, εμφανίζεται σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του μετρό των Βρυξελλών, μαζί με τον Χαλίντ Ελ Μπακράουι, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας του σταθμού Μάλμπεκ.

Η Le Monde αναφέρει ακόμη ότι η αστυνομία ψάχνει έναν δεύτερο πιθανό συνεργό – οι αρχές λένε ότι αναζητούν έναν ύποπτο που ήταν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ κι ο οποίος πιστεύουν ότι διέφυγε από το σημείο χωρίς να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε δεύτερο δράστη στις επιθέσεις του μετρό, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται.

Το βελγικό RTBF μετέδωσε την πληροφορία ότι υπήρξε και δεύτερος βομβιστής στο μετρό μαζί με τον Χαλίντ Ελ Μπακράουι χωρίς να αποκαλύψει την πηγή.

Επίσης μετέδωσε ότι στην «διαθήκη» που βρέθηκε από την αστυνομία στον υπολογιστή του Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι αναφέρεται το όνομα του Μοχάμεντ Μπακαλί.

Μπακαλί: Ο άνθρωπος- κλειδί

Οι αρχές διερευνούν πιθανές διασυνδέσεις με όλους του υπόπτους των επιθέσεων στο Παρίσι που έχουν συλληφθεί.

Ένας άνθρωπος-κλειδί για τις αρχές είναι ο Μοχάμεντ Μπακαλί, 28 ετών. Ο Μπακαλί φέρεται να είχε νοικιάσει δύο κρησφύγετα στο Βέλγιο όπου διέμεναν οι μακελάρηδες του Παρισιού.

Κατά την έρευνα στο σπίτι της γυναίκας του Μπακαλί τον Νοέμβριο, η αστυνομία βρήκε μια ταινία διάρκειας 10 λεπτών από κρυφή κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε θάμνο, η οποία δείχνει το σπίτι ενός Βέλγου ανώτερου στελέχους πυρηνικού εργοστασίου της Φλάνδρας και το ίδιο να μπαίνει και να βγαίνει.

Ο Μπακαλί είναι φυλακισμένος από την ημέρα της σύλληψής του τον Νοέμβριο.

Ο Μπακαλί συνδέεται με το διαμέρισμα στο Auvelais, που βρίσκεται στην Ναμούρ και είχε χρησιμοποιηθεί από τους τρομοκράτες του Παρισιού.

Το RTBF παρουσίασε την εκδοχή να είναι ο Μπακαλί και όχι ο Αμπντεσλάμ αυτός στον οποίο αναφέρεται ο Μπακράουι λέγοντας:
«Αν συνεχίσω έτσι, θα καταλήξω σε ένα κελί δίπλα του.»

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου για την ακροαματική διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ