ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ - Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για θανάτους

Ινδία: Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ - Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για θανάτους
(AP Photo/B.K.Bangash)

Ισχυρή σεισμική δόνηση, έπληξε σήμερα το ομόσπονδο κράτος Ασάμ της Ινδίας (βορειοδυτικά), πανικοβάλλοντας πολλούς κατοίκους, που έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών και σημειώθηκε σε πολύ μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών και σημειώθηκε σε βάθος σχεδόν 29 χιλιομέτρων στις 05:21 (ώρα Ελλάδας), κατά τη δεύτερη πηγή. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα του Ασάμ, όχι μακριά από τα σύνορα της Ινδίας με το Μπουτάν.

Κάτοικοι της Γκουάχατι, της πρωτεύουσας του Ασάμ, ανέφεραν πως ο σεισμός, ταρακούνησε κτίρια και προκάλεσε ρωγμές σε τοίχους. Τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα θάνατοι, ωστόσο νωρίτερα, όπως είπε στέλεχός της με τον όρο να μην κατονομαστεί, η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας έχει λάβει αναφορές για θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές εξαιτίας του σεισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ