Brexit: Ο Τζόνσον χαιρετίζει την ψήφιση της εμπορικής συμφωνίας από το Ευρωκοινοβούλιο
Ανανεώθηκε:
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε σήμερα ως «το τελευταίο βήμα ενός μεγάλου ταξιδιού» την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αυτή η συμφωνία που συνήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου και που έχει ήδη τεθεί προσωρινά σε ισχύ από τις αρχές της χρονιάς «προσφέρει σταθερότητα στη νέα μας σχέση με την ΕΕ ως εμπορικών εταίρων ζωτικής σημασίας, στενών συμμάχων και ισότιμων κυρίαρχων», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.
Οι ευρωβουλευτές εγκρίνουν την μετά το Brexit εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία
Οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της εμπορικής συμφωνίας και συμφωνίας συνεργασίας, με 660 ψήφους υπέρ και 5 κατά, ενώ 32 απήχαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ευρωκοινοβούλιο.
Η ψηφοφορία έλαβε χώρα χθες αλλά λόγω των εργασιακών περιορισμών εξαιτίας του κορωνοϊού το αποτέλεσμα δεν έγινε άμεσα γνωστό.
Η συναίνεση του Κοινοβουλίου ολοκληρώνει τέσσερα χρόνια πικρόχολων διαπραγματεύσεων και δυσπιστίας καθώς η Βρετανία τερμάτισε 47 χρόνια συμμετοχής της στην ΕΕ.
«Ανακαινίζω»: Μέσα στον Οκτώβριο η προκαταβολή 50% - Έρχεται «Σπίτι μου 3»
06:00
Επιστροφή ενοικίου: Πότε καταβάλλεται και ποιοι οι ωφελούμενοι
05:00
Ρύθμιση οφειλών: Τι αλλάζει στη διαπραγμάτευση με τους servicers - Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
04:00
«Ανάσα» για τις τιμές στα καύσιμα - Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα
03:00