Μπάιντεν: Είναι καιρός οι πλούσιοι Αμερικανοί να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν
Ανανεώθηκε:
Σε ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους πιο πλούσιους Αμερικανούς και τις επιχειρήσεις να πληρώσουν το «δίκαιο μερίδιο των φόρων που τους αναλογούν».
Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει την αύξηση των φόρων στα έσοδα κεφαλαίων των επιχειρήσεων και των πλουσιότερων Αμερικανών για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιό του να γίνουν επενδύσεις και να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες, χωρίς να αυξηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.
«Είναι καιρός οι αμερικανικές εταιρείες και το 1% των πιο πλούσιων Αμερικανών να αρχίσουν να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο που τους αναλογεί», είπε ο βετεράνος Δημοκρατικός πολιτικός που πέρασε δεκαετίες στη Γερουσία.
Ο κ. Μπάιντεν εισηγείται φορολογική μεταρρύθμιση για να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα που η ομάδα του βάπτισε American Families Plan («Σχέδιο για τις Αμερικανικές Οικογένειες»), εν μέρει χάρη στην αύξηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή από το περίπου 37% σήμερα στο 39,6%.
SPONSORED
Έρευνα: Το 75,6% των κατοικιών που πωλήθηκαν το 2025 ήταν άνω των 20 ετών
10:11
Σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 129 τραυματίες - Η στιγμή που κτήρια καταρρέουν
10:07
Οι Χούθι αποκλείουν ισραηλινά πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα - Νέοι ιρανικοί πύραυλοι στο Τελ Αβίβ
10:06
No1 Great Place to Work είναι μια εταιρεία με κουλτούρα που χωρά κάθε άνθρωπο
10:00