ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ινδία: Τραγικό ημερήσιο ρεκόρ σε θανάτους

Κορωνοϊός - Ινδία: Τραγικό ημερήσιο ρεκόρ σε θανάτους
AP/Anupam Nath

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» η Ινδία σχετίκα με τους θανάτους και τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι αρχές ανακοίνωσαν 3.645 νέους θανάτους, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν σε 379.257.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που ανήλθαν σε 379.257, κατέγραψε τις περασμένες 24 ώρες η Ινδία, όπου το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό έφθασε στα 18,38 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα σημειώθηκε νέο εθνικό ρεκόρ 3.645 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 204.832 νεκρούς ως εδώ.
Η υγειονομική κρίση δεν παύει να επιδεινώνεται στο κράτος της Ασίας, όπου έχουν διαγνωστεί πάνω από έξι εκατομμύρια μολύνσεις μόνο μέσα στον Απρίλιο.

Το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού προκαλεί κορεσμό στα νοσοκομεία: η κατάσταση στη χώρα που θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον πλανήτη χαρακτηρίζεται χαοτική.

Υπενθυμίζεται πως η χώρα περιμένει το Σάββατο, 30/4 την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για την Covid-19 θα παραλάβει το το Σάββατο η Ινδία η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στη δύνη της πανδημίας ανακοινώνοντας σταθερά πάνω από 300.000 κρούσματα την ημέρα και θρηνώντας καθημερινά σχεδόν 3.000 νεκρούς, την ώρα που οι ελλείψεις στα νοσοκομεία παραμένουν τραγικά.

Αλλεπάλληλα μαύρα ρεκόρ

Στο μεταξύ όμως η χώρα των 1,3 δισεκ. ψυχών παραμένει βυθισμένη στο χάος, με ασθενείς να υποκύπτουν στα κορεσμένα νοσοκομεία τους εξαιτίας έλλειψης οξυγόνου. Χθες η Ινδία έσπασε για άλλη μια ημέρα το παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, καταγράφοντας 352.991 μολύνσεις, και κατέγραψε νέο εθνικό ρεκόρ 2.812 θανάτων. Η χώρα θρηνεί τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, με πάνω από 192.000 νεκρούς.

Στο Νέο Δελχί, πολίτες περιγράφουν διαδρόμους νοσοκομείων ασφυκτικά γεμάτους με κρεβάτια και φορεία και οικογένειες να εκλιπαρούν μάταια να χορηγηθεί οξυγόνο στους δικούς τους ανθρώπους. Ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των νοσοκομείων. Στην πρωτεύουσα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ