ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στις 500.000 οι εμβολιασμοί την ημέρα - Εμβολιασμένο το 60% μέχρι τον Ιούλιο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στις 500.000 οι εμβολιασμοί την ημέρα - Εμβολιασμένο το 60% μέχρι τον Ιούλιο
AP/Alessandra Tarantino

Πάνω απο 500.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού χορηγήθηκαν στην Ιταλία την Πέμπτη σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και τον υπεύθυνο για τη διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στρατηγό Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

Σημειώνεται πως αυτός ο στόχος είχε τεθεί απο τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, πριν από ένα μήνα.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας προσέθεσε ότι, με τον ρυθμό αυτό, υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη και τη δεύτερη δόση των σκευασμάτων κατά της covid-19, το 60% των κατοίκων της χώρας.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται στο ιταλικό δημόσιο σύστημα υγείας για την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους, που καθιστούν δυνατή την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στον Απρίλιο, η Ιταλίαδιεξήγαγε συνομιλίες με φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να αρχίσει η παραγωγή στη χώρα εμβολίων βασισμένων στο αγγελιοφόρο RNA (mRNA) σύμφωνα με τους Financial Times.

Πιο αναλυτικά, η Ρώμη είχε ζητήσει την εγχώρια παραγωγή εμβολίων βασισμένων στο mRNA με τη Moderna Inc, την ελβετική Novartis AG και την ιταλική ReiThera, προστίθεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση.

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν είναι βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσουν, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι έχει προχωρήσει σε απευθείας συζητήσεις με τον επικεφαλής της Moderna.

«Η ιταλική προσπάθεια για την εξασφάλιση της εγχώριας παραγωγής εμβολίων Covid με βάση το mRNA, τα οποία χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία για τη μεταφορά του εμβολίου στο σώμα, έρχεται καθώς η ΕΕ φάνηκε να απομακρύνεται από τα εμβόλια που βασίζονται στον αδενοϊό που παράγονται από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson», σχολιάζει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ