ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: Μία δόση δεν είναι αρκετή για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Εμβόλιο Pfizer: Μία δόση δεν είναι αρκετή για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού
AP/Virginia Mayo

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα απο το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer έναντι του κορωνοϊού

Σύμφωνα με την έρευνα μία μόνο δόση του εμβολίου ενδέχεται να μην προκαλέσει μία ικανοποιητική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος για την προστασία από νέα παραλλαγμένα στελέχη εκτός όσων έχουν ήδη νοσήσει.

Η έρευνα έγινε υπό την καθοδήγηση του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College) εξετάζοντας τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα της Βρετανίας, αφού είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι, που είχαν προηγούμενα ελαφρά συμπτώματα ή ήταν ασυμπτωματικοί, είχαν αναπτύξει ενισχυμένη προστασία κατά των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική.

Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα μετά την πρώτη δόση, ήταν πιο αδύναμο στους ανθρώπους που δεν είχαν προηγούμενα μολυνθεί, αφήνοντας τους πιθανώς ακάλυπτους έναντι των κινδύνων μόλυνσης από τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σήμερα, οι επιστήμονες που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ