ΚΟΣΜΟΣ

Alitalia: Στην ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρίας προσανατολίζονται οι Βρυξέλλες

Alitalia: Στην ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρίας προσανατολίζονται οι Βρυξέλλες
AP Photo/Alessandra Tarantino

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται το μέλλον του ιταλικού αερομεταφορέα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, να δηλώνει πως θα μπορούσε να εξευρεθεί μία λύση, αναφορικά με το σχέδιο της Ιταλίας για την ίδρυση μιας νέας αεροπορικής εταιρίας που θα αντικαταστήσει την Alitalia.

Η κρίση του κορωνοϊού διόγκωσε το πρόβλημα ρευστότητας του ήδη χρεοκοπημένου εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι τον Μάρτιο, οι 11.000 εργαζόμενοι έλαβαν μόλις το 50% των αποδοχών τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση για να διασφαλιστεί ότι μία νέα αεροπορική εταιρία δε θα έχει δεσμούς με την Alitalia, καθώς υπάρχει διαφωνία, σχετικά με την παραχώρηση των σημείων εξυπηρέτησης των αεροσκαφών της Alitalia στο αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου, τη διαχείριση της παλιάς εμπορικής ταυτότητας, αλλά και το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πελατών.

Η Eπίτροπος δήλωσε επίσης, ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε μία απόφαση σχετικά με το ποσό άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων) κρατικής βοήθειας που έλαβε η Alitalia από το 2017, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ