ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: 20 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χουρηγηθεί συνολικά

Κορωνοϊός - Ιταλία: 20 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χουρηγηθεί συνολικά
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχουν χορηγηθεί στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Αρχές.

Κάτι που σημαίνει ότι 14.084.097 πολίτες εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση (το 23% του συνολικού πληθυσμού) και 6.027.879 (το 10% των κατοίκων) και με την δεύτερη δόση. Για δεύτερη συνεχή ημέρα, δε, οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τις 500.000.

Παράλληλα, ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, υπεύθυνος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας, δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι, μέσα στον Ιούνιο να μπορέσουν να ξεπεραστούν οι 600.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός των κατοίκων και παραθεριστών, σε πολλά θέρετρα της χώρας.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.446 κρούσματα κορωνοϊού και 263 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 14.320, με 288 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 338.771 διαγνωστικά τεστ, το 3,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,3%.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στον Απρίλιο, η Ιταλίαδιεξήγαγε συνομιλίες με φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να αρχίσει η παραγωγή στη χώρα εμβολίων βασισμένων στο αγγελιοφόρο RNA (mRNA) σύμφωνα με τους Financial Times.

Πιο αναλυτικά, η Ρώμη είχε ζητήσει την εγχώρια παραγωγή εμβολίων βασισμένων στο mRNA με τη Moderna Inc, την ελβετική Novartis AG και την ιταλική ReiThera, προστίθεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση.

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν είναι βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσουν, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι έχει προχωρήσει σε απευθείας συζητήσεις με τον επικεφαλής της Moderna.

«Η ιταλική προσπάθεια για την εξασφάλιση της εγχώριας παραγωγής εμβολίων Covid με βάση το mRNA, τα οποία χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία για τη μεταφορά του εμβολίου στο σώμα, έρχεται καθώς η ΕΕ φάνηκε να απομακρύνεται από τα εμβόλια που βασίζονται στον αδενοϊό που παράγονται από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson», σχολιάζει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ