ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Μεξικό: 261 θάνατοι και πάνω από 3.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Μεξικό: 261 θάνατοι και πάνω από 3.000 κρούσματα σε 24 ώρες
AP Newsroom / Rebecca Blackwell

Άλλοι 261 ασθενείς με την Covid 19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 3.025 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού το Σάββατο.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 217.168 νεκρούς επί συνόλου 2.347.780 μολύνσεων.

Όμως ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον κόσμο –πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας– είναι αναμφίβολα υποτιμημένος. Στα τέλη Μαρτίου, ενημερωμένοι αριθμοί για την πλεονάζουσα θνησιμότητα έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σκοπεύει να «δανειστεί» 5 εκατομμύρια δόσεις ακόμη του εμβολίου της AstraZeneca από τις ΗΠΑ, καθώς η παραγωγή της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής που προορίζεται για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αντιμετωπίζει πολλές καθυστερήσεις.

«Είναι πιθανό» οι ΗΠΑ να «μας βοηθήσουμε να δανειστούμε» δόσεις ωσότου «το εργοστάσιο της AstraZeneca στο Μεξικό να αρχίσει κανονικά την παραγωγή», είπε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ προχθές Παρασκευή. Ως τώρα, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από πλευράς Ουάσινγκτον.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης δεν εξελίσσεται με τον ρυθμό που ήλπιζε η κυβέρνηση επειδή μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί λιγότερες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αυτού της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech από ό,τι ανέμεναν οι Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ