ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G7 σε επίπεδο ΥΠΕΞ στο Λονδίνο - Ποια είναι η ατζέντα

Σύνοδος G7 σε επίπεδο ΥΠΕΞ στο Λονδίνο - Ποια είναι η ατζέντα
Στο Λονδίνο εντός της εβδομάδας η πρώτη διά ζώσης σύνοδος των ΥΠΕΞ της G7 σε διάστημα διετίας AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Η χρηματοδότηση στόχων για το κλίμα και η εκπαίδευση των κοριτσιών θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε η Βρετανία, η οποία ασκεί φέτος την προεδρία της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου.

Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Λονδίνο θα είναι η πρώτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης σε διάστημα περίπου δύο ετών.

Η Βρετανία έχει προσκαλέσει σε κάποιες από τις συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της συνόδου εκπροσώπους από την Αυστραλία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Νότια Αφρική.

«Θα αναλάβουμε δράση για να διασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο, για να θέσουμε παγκοσμίως στόχους για την εκπαίδευση των κοριτσιών, για να συμφωνήσουμε σε φιλόδοξη δράση κατά των κλιματικών αλλαγών και για να καταρτίσουμε νέα μέτρα για την πρόληψη της πείνας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αύριο Δευτέρα και θα έχουν συνομιλίες για το εμπόριο, την Κίνα, το Αφγανιστάν και το Ιράν, ανακοίνωσε επίσης η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Ράαμπ θα φιλοξενήσει επίσης τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Ινδίας στην εξοχική του κατοικία αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ