ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Πρώτες ενδείξεις αποσυμπίεσης στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Πρώτες ενδείξεις αποσυμπίεσης στις ΜΕΘ
AP Photo/Martin Meissner

Οι σταθεροί αριθμοί νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία τροφοδοτούν τις ελπίδες ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν θα υπερφορτωθούν, αναφέρει  ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γερμανίας (DKG) στην εφημερίδα Bild.

«Η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γερμανία νιώθει, μια πρώτη, ήπια εκτόνωση» δήλωσε ο Γκέραλντ Γκας.

«Βλέπουμε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σχετικά σταθερούς αριθμούς αναφορικά με τις νέες μολύνσεις, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για μια εκθετική αύξηση του αριθμού των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» επισήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Bild, 5.019 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ στη Γερμανία, αριθμός μικρότερος από την κορύφωση των 5.106 στις 19 Απριλίου, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Εντούτοις, ο Γκας υπογράμμισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία και το προσωπικό παραμένει πολύ υψηλή.

Για τα πρώτα δείγματα «αλλαγής τάσης» στην εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει κάνει λόγο και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για «εικόνα της στιγμής» ή για αξιόπιστη ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το τρίτο κύμα φαίνεται ότι έχει ανακοπεί, σύμφωνα και με τον πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, ο οποίος προειδοποιεί όμως ταυτόχρονα ότι είναι πολύ νωρίς για να σημάνει λήξη συναγερμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ