ΚΟΣΜΟΣ

Περού - Εκλογές: Διευρύνει το προβάδισμά του ο Πέδρο Καστίγιο ενόψει του δεύτερου γύρου

Περού - Εκλογές: Διευρύνει το προβάδισμά του ο Πέδρο Καστίγιο ενόψει του δεύτερου γύρου
AP Photo / Francisco Vigo

Διευρύνεται το προβάδισμα του Πέδρο Καστίγιο, όπως δείχνει δημοσκόπηση ενόψει του δεύτερου γύρου της προεδρικής αναμέτρησης στο Περού.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς για την προεδρία του Περού, ο Πέδρο Καστίγιο, ξεπέρασε τις εννέα μονάδες διαφορά από την υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι ως προς την πρόθεση ψήφου ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 6η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό περουβιανού τηλεοπτικού δικτύου ο κ. Καστίγιο συγκεντρώνει το 43% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 34% της κυρίας Φουχιμόρι, της κόρης του – φυλακισμένου σήμερα – πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

Πάντα κατά τη συγκεκριμένη έρευνα, το 13% των περουβιανών ψηφοφόρων είπε ότι σκοπεύει να ψηφίσει λευκό ή άκυρο, ενώ το 10% δεν εξέφρασε άποψη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την 30ή Απριλίου σε δείγμα 1.204 προσώπων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,8%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ipsos.

Ο κ. Καστίγιο, εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, 51 ετών, επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την 11η Απριλίου συγκεντρώνοντας το 18,92% των ψήφων, ακολουθούμενος από την κυρία Φουχιμόρι (13,40%), σε μια αναμέτρηση στην οποία συμμετείχαν 18 υποψήφιοι, αριθμός χωρίς προηγούμενη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ