ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Περιορισμοί τέλος για τους πλήρως εμβολιασθέντες

Κορωνοϊός - Γερμανία: Περιορισμοί τέλος για τους πλήρως εμβολιασθέντες
AP Photo/Martin Meissner

Μεγαλύτερες ελευθερίες για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και όσους έχουν αναρρώσει από τη νόσο αναμένεται να εγκριθούν το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, θα αρθούν οι περιορισμοί που ισχύουν στις προσωπικές επαφές και στην κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες, ενώ δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε καταστήματα, μουσεία, ζωολογικούς κήπους κλπ.

Επιπλέον, εμβολιασμένοι και πρώην ασθενείς δεν θα τίθενται σε καραντίνα, όπου υπάρχει τέτοια υποχρέωση.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο την Πέμπτη και, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή θα περάσει και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

«Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να εγκριθούν το συντομότερο οι νέοι κανόνες» δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν αποτελούν είδος πολυτελείας ή δώρο» δήλωσε, εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, και προσέθεσε ότι το κρατίδιό του δεν θα περιμένει την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, αλλά θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ