ΚΟΣΜΟΣ

Aνάγκαζε τον υπάλληλό του να εργάζεται χωρίς να τον πληρώνει – Τώρα πρέπει να καταβάλει ποσό-μαμούθ

Aνάγκαζε τον υπάλληλό του να εργάζεται χωρίς να τον πληρώνει – Τώρα πρέπει να καταβάλει ποσό-μαμούθ
CNNi

Το ποσό των 546.000 δολαρίων υποχρεούται να καταβάλει ένας άνδρας από τη Νότια Καρολίνα ο οποίος εξανάγκαζε για χρόνια έναν υπάλληλό του να εργάζεται πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα χωρίς να πληρώνεται ενώ τον υπέβαλλε και σε λεκτική και σωματική βία.

Ο μάνατζερ του εστιατορίου, ο οποίος στη δίκη που ακολούθησε δήλωσε ένοχος, κλήθηκε αρχικά να πληρώσει 273.000 δολάρια, ωστόσο σε έφεση που ακολούθησε τον Απρίλιο, το ποσό θεωρήθηκε υπερβολικά μικρό. Σύμφωνα λοιπόν με την νέα απόφαση το ποσό διπλασιάστηκε φτάνοντας τα 546.000 δολάρια.

Ο John Christopher Smith, υπάλληλος σε καφετέρια στο Conway, υφίστατο επί χρόνια εξαναγκαστική εργασία. Ο μάνατζέρ του, Bobby Edwards, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη νοητική του αναπηρία, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για κακοποίηση σε βάρος του Smith.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Smith άρχισε να εργάζεται στην καφετέρια όταν ήταν 12 ετών. Τα πρώτα 19 χρόνια εργασίας του εκεί πληρωνόταν κανονικά, όταν το κατάστημα λειτουργούσε υπό άλλη διοίκηση.

Όταν όμως ανέλαβε ο Edwards το 2009, ο Smith μεταφέρθηκε σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο εστιατόρια και εξαναγκαζόταν σε εργασία πάνω από 100 ωρών την εβδομάδα χωρίς να πληρώνεται.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Edwards τον υποχρέωνε σε καταναγκαστική εργασία εκμεταλλευόμενος την νοητική ιδιαιτερότητα του Jack και τον κρατούσε απομονωμένο από την οικογένειά του, απειλώντας τον με σύλληψη και κακοποιώντας τον λεκτικά.

A restaurant manager who forced a Black man to work without pay owes him more than $500,000 in restitution, court rules, by Scottie Andrew, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ