ΚΟΣΜΟΣ

Κουρασμένος ο πιλότος της Flydubai Άριστος Σωκράτους - Ήθελε να φύγει από την εταιρεία

Κουρασμένος ο πιλότος της Flydubai Άριστος Σωκράτους - Ήθελε να φύγει από την εταιρεία
REUTERS/ MAXIM SHEMETOV

Κουρασμένος φαίνεται πως ήταν ο Άριστος Σωκράτους, ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Flydubai που συνετρίβη το Σάββατο στο Ροστόφ της Ρωσίας, στο οποίο σκοτώθηκαν οι 62 επιβάτες.

Μάλιστα, η κούραση ήταν ένας από τους λόγους, για τον οποίο ο Σωκράτους ήθελε να φύγει από την εταιρεία. Όπως ανέφεραν ανώνυμα συνάδελφοί του πιλότοι της Flydubai στο BBC, ο Κύπριος πιλότος είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του από την εταιρεία και βρισκόταν στο τελευταίο τρίμηνο πριν αποχωρήσει.

Η κούραση φαίνεται ότι ήταν καθοριστικός παράγοντας, που συνέβαλε στο δυστύχημα. "Δεν θέλω να κάνω εικασίες στο τι προκάλεσε τη συντριβή, αλλά νομίζω ότι η κούραση συνέβαλε σ’αυτή. Δεν μου προκαλεί έκπληξη ότι συνέβη”, δήλωσε ο ένας πιλότος και συμπλήρωσε: “Το πλήρωμα δουλεύει πολλές ώρες και υποφέρει από κούραση. Είναι ένα σημαντικό ρίσκο”.

“Το πλήρωμα δουλεύει από την βραδινή στην πρωινή βάρδια χωρίς να έχει αρκετό χρόνο ενδιάμεσα να ξεκουραστεί. Θα έλεγα ότι το 50% του προσωπικού της εταιρείας υποφέρει από κούραση”, σημείωσε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρχαν αναφορές ότι ένας πιλότος είχε αποκοιμηθεί στο κοντρόλ, λόγω κούρασης. Σημειώνεται ότι μία από τις πηγές, έχει ήδη παραιτηθεί, ενώ μια άλλη λέει ότι σκοπεύει να το κάνει άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ