ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία - Επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό σταθμό: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Βραζιλία - Επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό σταθμό: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί
AP Photo

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό σταθμό με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών παιδιων κι ενός δασκάλου σημειώθηκε στην πόλη Σοντάντ, στη νότια Βραζιλία.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις αρχές και σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων που επικαλείται το Associated Press, τρία παιδιά και τουλάχιστον ένας δάσκαλος σκότωθηκαν.

Ο δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το αιματηρό περιστατικό.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Μία από τις υπαλλήλους του βρεφονηπιακού σταθμού, η οποία δεν ήταν παρούσα τη στιγμή της επίθεση, δήλωσε Globo News TV ότι οι συνάδελφοί της κατάφεραν να κρύψουν τα μικρότερα σε ηλικία μωρά του ιδρύματος.

«Τα έκρυψαν κάτω από έπιπλα και ένας δάσκαλος μπόρεσε να ασφαλίσει την πόρτα. Ο δράστης προσπάθησε να την ανοίξει, αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε την προσπάθειά του», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Σάντα Καταρίνα έκανε λόγο για «ολέθρια» είδηση στον λογαρισμό του στο Twitter. «Η αλληλεγγύη μου με τις οικογένειες, τη σχολική κοινότητα και όλους τους κατοίκους αυτής της φιλόξενης πόλης», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ