ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κυνήγι» της Ντράνγκετα: Μαζική επιχείρηση κατά της ιταλικής μαφίας σε τέσσερις χώρες

Στο «κυνήγι» της Ντράνγκετα: Μαζική επιχείρηση κατά της ιταλικής μαφίας σε τέσσερις χώρες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Andrew Medichini

Συντονισμένη επιχείρηση κατά της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράνγκετα, βρίσκεται σε εξέλιξη στη βόρεια Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ισπανία, έχοντας οδηγήσει μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 30 συλλήψεις.

Η επιχείρηση με την ονομασία Platinum -Dia τελεί υπό τον συντονισμό της Εισαγγελίας του Τορίνο, και συμμετέχουν περισσότερα από 300 μέλη της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Κύριος στόχος της επιχείρησης είναι η οικογένεια Αγκρέστα, μέλος της Ντράνγκετα, η οποία έχει επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές της από την ευρύτερη περιοχή του Τορίνο μέχρι και την Γερμανία.

Μεταξύ των άλλων, πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις σε πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, σε οικοδομικές εταιρίες, καφέ-μπαρ και βιομηχανίες που παράγουν καφέ.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι των ερευνών «πρόκειται για ένα είδος μαφίας που αποφεύγει τις θεαματικές επιθέσεις, αλλά η οποία έχει ειδικευθεί στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχονται από παράνομη δράση».

Κύριος στόχος της σημερινής επιχείρησης είναι η αποκατάσταση υγιών συνθηκών στην αγορά, οι οποίες να επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νόμιμων εμπορικών δραστηριοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ