ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Ο Καναδάς εγκρίνει τη χορήγηση σε παιδιά από 12 ετών

Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Ο Καναδάς εγκρίνει τη χορήγηση σε παιδιά από 12 ετών
Christophe Archambault/Pool Photo via AP

Το «πράσινο φως» στη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας από 12 ετών, έδωσε το υπουργείο Υγείας του Καναδά, η πρώτη χώρα που εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η υπηρεσία Υγεία Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο «είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» για την πρόληψη από την Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφότου διεξήγαγε «αυστηρή επιστημονική εξέταση και ανεξάρτητη από γνωστά αποδεικτικά στοιχεία», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η Οτάβα είχε εγκρίνει αρχικά το εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας από 16 ετών και πάνω.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκρίνει την χρήση στις ηλικίες 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA).

Η έγκριση θεωρείται αναμενόμενη καθώς η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι το εμβόλιο βρέθηκε σε μια κλινική δοκιμή ότι είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και προκάλεσε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε η αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 στις ηλικίες 12-15 ετών. Τα αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούνιο, εκτός και αν κριθούν απαραίτητες συμπληρωματικές πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ