ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειος στις πρώτες διερευνητικές Τουρκίας - Αιγύπτου σε οκτώ χρόνια

Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειος στις πρώτες διερευνητικές Τουρκίας - Αιγύπτου σε οκτώ χρόνια
Από τις επίσημες συνομιλίες της τουρκικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Σεντάτ Ονάλ στο Κάιρο AP Photo/Nariman El-Mofty

Διμερή και περιφερειακά ζητήματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο, τέθηκαν επί τάπητος στις πρώτες διερευνητικές επαφές ΤουρκίαςΑιγύπτου σε υψηλό επίπεδο εδώ και μία οκταετία έντασης, με τις δύο πλευρές να κάνουν λόγο για «ειλικρινείς και εις βάθος συνομιλίες».

Οι διαβουλεύσεις έλαβαν χώρα στο Κάιρο, όπου μετέβη τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ.

«Οι συνομιλίες ήταν ειλικρινείς και σε βάθος. Αφορούσαν διμερή ζητήματα, καθώς και έναν αριθμό περιφερειακών θεμάτων, ιδίως την κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και την ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Οι δύο πλευρές θα αποτιμήσουν το αποτέλεσμα αυτού του γύρου των διερευνητικών και θα συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ