ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τουρκία: Κάτω από 20.000 τα νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου

Κορωνοϊός - Τουρκία: Κάτω από 20.000 τα νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου
AP Photo/Burhan Ozbilici

Τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία μειώθηκαν κάτω από 20.000 για πρώτη φορά από τις 17 Μαρτίου, καθώς η χώρα εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα του γενικού lockdown.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 18.052 νέες μολύνσεις και 281 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πάνω από 14,56 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από 10,32 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 14 Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε αυτό που αποκάλεσε «πλήρες lockdown» έως τις 17 Μαΐου για να περιοριστεί η αύξηση των λοιμώξεων και των θανάτων μετά τη χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών στις αρχές Μαρτίου.

Συνολικά 42.746 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία λόγω της Covid-19. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια από την αρχή της επιδημίας στη χώρα, παρά την πρόσφατη μείωση των λοιμώξεων και των θανάτων κατά τη διάρκεια αυτής της γενικής καραντίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ