ΚΟΣΜΟΣ

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: LIVE η εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: LIVE η εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο
EPA / POOL

Ανήμερα της Ημέρας της Ευρώπης, σήμερα 9 Μαΐου, αρχίζει στο Στρασβούργο έπειτα από μήνες προετοιμασίας η νέα διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης.

Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει στις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε ζητήσει να διεξαχθεί η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι ομιλίες των επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών: του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα εκ μέρους του Συμβουλίου.

Οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών μελών της ΕΕ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν μέσω βιντεοδιάσκεψης λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Εξαιτίας της Covid-19, περίπου 300 ευρωπαίοι πολίτες θα παρεμβαίνουν -ατομικά ή μέσω οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών- μέσω βίντεο, ενώ μόνο λίγοι ευρωβουλευτές θα βρίσκονται στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην αίθουσα της Ολομέλειας θα παρίστανται επισης 27 φοιτητές από όλα τα κράτη μέλη, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus.

Η διάσκεψη επρόκειτο αρχικά να αρχίσει πριν από ένα χρόνο, όμως αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε LIVE την εκδήλωση από το CNN Greece:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ