ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες πληροφορίες στη διάθεση των αρχών για κοριτσάκι πέντε ετών που απήχθη το 2003

ΗΠΑ: Νέες πληροφορίες στη διάθεση των αρχών για κοριτσάκι πέντε ετών που απήχθη το 2003
Η Sofia Juarez που απήχθη μια ημέρα πριν απο τα πέμτπα της γενέθλια.

Με αφορμή ένα βίντεο απο το TikTok οι αρχές στις ΗΠΑ οδηγήθηκαν σε νέα στοιχεία για την υπόθεση της πεντάχρονης Sofia Juarez, η οποία απήχθη το 2003 καθώς περπατούσε κοντά στο σπίτι της, σύμφωνα με την αστυνομία στο Kennewick της πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται πως η μικρή Sofia απήχθη μια ημέρα πριν συμπληρώσει το πέμπτο έτος της ηλικίας της.

Πιο αναλυτικά, οι χρήστες της εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok επικοινώνησαν με την αστυνομία του Kennewick αφού είδαν ένα βίντεο με μια νεαρή γυναίκα στο Μεξικό που είπε ότι ταιριάζει με την κατά προσέγγιση σημερινή ηλικία της Juarez.

Σύμφωνα με το CNNi, στο βίντεο που γυρίστηκε στο Κούλικαν, της Σιναλόα τον Μάρτιο του 2021, ένας χρήστης του TikTok πήρε συνέντευξη από τη γυναίκα στα Ισπανικά.

Όταν ρωτήθηκε για την ηλικία της, είπε ότι είναι 22 ετών και είπε ότι μισεί τα γενέθλια. Στη συνέχεια, η γυναίκα είπε ότι θα ήθελε να μιλήσει στην οικογένειά της επειδή ορισμένοι είπαν ότι είχε απαχθεί και δεν ξέρει από πού προέρχεται.

«Γνωρίζουμε το βίντεο TikTok», ανέφερε η αστυνομία του Kennewick σε δήλωσή της. Διεξάγεται έρευνα σχετικά με αυτό. Ευχαριστούμε όσους μας έστειλαν πληροφορίες για αυτό το βίντεο» δήλωσε η αστυνομία στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει νέες πτυχές στην έρευνα.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει φωτογραφίες με την εξέλιξη της ηλικίας που δείχνουν πώς φαίνεται η Juarez σήμερα.

Ο Juarez θα ήταν 23 ετών και οι χρήστες του TikTok λένε ότι η γυναίκα στο βίντεο μοιάζει με το κορίτσι που λείπει.

Σημειώνεται πως ο ειδικός ανακριτής της αστυνομίας του Kennewick, Αλ Βένερ είπε ότι οι ανακριτές έχουν έρθει σε επαφή με τον χρήστη που πήρε συνέντευξη από τη γυναίκα στο βίντεο.

Ο Βένερ συμπλήρωσε πως δεν ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία σχετικά με το όνομα του χρήστη στην παρούσα φάση.

Το παραπάνω γεγονός είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι η οικογένεια της γυναίκας να έχουν επικοινωνήσει με το συγκεκριμένο χρήστη λέγοντάς του ότι δεν είναι η Juarez και του λένε να σταματήσει να δημοσιεύει το βίντεο, σύμφωνα με τον Βένερ.

Ο ανακριτής είπε ότι θεωρεί αυτές τις κλήσεις ύποπτες, επειδή όταν οι ερευνητές του Kennewick προσπάθησαν να τιε ερευνήσουν, δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσουν με κανέναν από τους καλούντες.

«Υπάρχουν κάποιες προφανείς ομοιότητες», είπε ο Βένερ με τη γυναίκα του TikTok και το κορίτσι που λείπει ενώ συμπλήρωσε ότι οι ερευνητές ενδέχεται να ζητήσουν DNA ώστε να συγκριθεί με αυτό που υπάρχει στον φάκελο της υπόθεσης.

Ο ανακριτής σημείωσε επίσης πως παρόλο που η μητέρα της Juarez πέθανε το 2009, οι ερευνητές παραμένουν σε στενή επαφή με την υπόλοιπη οικογένειά της.

Στον ιστότοπο που δημιουργήθηκε για την υπόθεση, η αστυνομία λέει ότι η Juarez - η οποία εξαφανίστηκε το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2003 - δεν ξεχάστηκε ποτέ.

«Η Σόφια ήταν ένας ''φωτεινός φάρος'' που είχε απαχθεί. Η οικογένεια, οι φίλοι και η κοινότητά της ζούσαν κάτω από ένα σκοτεινό σύννεφο από τότε που απήχθη. Η Σόφια ήταν, και εξακολουθεί να είναι, αγαπημένη από όλους όσους την γνώριζαν. Η Σόφια δεν θα ξεχαστεί ποτέ», λέει ο ιστότοπος.

Ως αποτέλεσμα πολλών νέων στοιχείων για την υπόθεση, η αστυνομία αναφέρει ότι τώρα έχουν «υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος» για ένα ανοιχτό μπλε, ασημί ή γκρι, φορτηγάκι χωρίς παράθυρα το οποίο χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, το οποίο ήταν στην περιοχή κοντά στην ώρα που σημειώθηκε η εξαφάνιση του Juarez.

Police have a fresh lead in the disappearance of a 4-year-old girl in 2003 after a TikTok interview with a woman in Mexico, CNNi, by Chris Boyette and Melissa Alonso.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ