ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Απέδρασαν τρεις λεοπαρδάλεις - Για μια εβδομάδα οι κάτοικοι δεν ήξεραν τίποτα

Κίνα: Απέδρασαν τρεις λεοπαρδάλεις - Για μια εβδομάδα οι κάτοικοι δεν ήξεραν τίποτα
Fuyang District government

Μεγάλη απόδραση «έστησαν» τρεις λεοπαρδάλεις από ζωολογικό πάρκο στην πόλη Hangzhou της Κίνας, με το ένα άγριο ζώο να αναζητείται ακόμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNNi, δεν είχαν ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για μια εβδομάδα μέχρι που είδαν τα άγρια ζώα οι ίδιοι και κατέφυγαν στις Αρχές.

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη μια λεοπάρδαλη να κάνει βόλτες κοντά σε μια κατοικία και κατάφεραν να εντοπίσουν τις δύο.

Οι έρευνες είναι εκτεταμένες για τον εντοπισμό και τους τρίτου ζώου ενώ έχει μπει στη «μάχη» της αναζήτησης και drone.

Σάλος πάντως ξέσπασε και με το γεγονός της απόκρυψης του περιστατικού με το ζωολογικό πάρκο να αναγκάζεται να συγγνώμη από τον κόσμο.

«Ανησυχούσαμε πως μια τέτοια ανακοίνωση θα προκαλούσε πανικό», ανέφεραν οι υπεύθυνοι. Σημείωσαν πως θεωρούν ότι ο κίνδυνος ήταν μικρός καθώς οι λεοπαρδάλεις είναι ανήλικες ωστόσο λένε πως αποδέχονται πως έκαναν λάθος και δέχονται τις κριτικές του κοινού.

Το πάρκο έχει κλείσει προσωρινά ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το πώς διέφυγαν τα άγρια ζώα. Παράλληλα, ένας υπεύθυνος έχει συλληφθεί.

Το περιστατικό δημιουργεί ανησυχίες για τις συνθήκες ασφάλειας αλλά και διαβίωσης των ζώων, στους ζωολογικούς κήπους της χώρας.

Το 2020, ένας εργαζόμενος στο Πάρκο Άγριας Φύσης στην Σανγκάη έχασε την ζωή του, όταν αρκούδα του επιτέθηκε μπροστά σε επισκέπτες, κατά την διάκρκεια σαφάρι.

Το συγκεκριμένο, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2002, ενώ φιλοξενούνται περισσότερα από 200 είδη ζώων, όπως ελέφαντες και πάντα.

Three leopards escaped a safari park in one of China's biggest cities. It took staff a week to sound the alarm

By James Griffiths, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ