ΚΟΣΜΟΣ

Στα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες ένας Κινέζος και δυο Αμερικανοί

Στα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες ένας Κινέζος και δυο Αμερικανοί
REUTERS/Neil Hall

Ένας Κινέζος, δύο Αμερικανοί και ένας Γάλλος είναι ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις αρχές.

Για τους δύο νεκρούς Αμερικανούς ενημερώθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι σήμερα μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με Βέλγους αξιωματούχους, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Je suis Bruxellois», «Ik ben Brussel», δηλαδή «Είμαι Βρυξελλιώτης» είπε ο Τζον Κέρι Κέρι, τόσο στη γαλλική, όσο και στη φλαμανδική γλώσσα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Κέρι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και προσέφερε την βοήθεια των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

2016 03 25T100228Z 950471557 LR2EC3P0RVUOY RTRMADP 3 BELGIUM BLAST KERRY

Τζον Κέρι και Σαρλ Μισέλ/Πηγή: REUTERS/Francois Lenoir

Παράλληλα, από τα κινεζικά Μέσα έγινε γνωστό πως ένα από τα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες είναι κι ένας Κινέζος με το επώνυμο Ντενγκ, ο οποίος βρισκόταν προηγουμένως στην λίστα των αγνοουμένων.

Πριν από λίγο το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται κι ένας Γάλλος πολίτης, ενώ άλλοι δώδεκα νοσηλεύονται τραυματισμένοι σε νοσοκομεία του Βελγίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ