ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό

Επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό

Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να κρατήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μακριά, εν μέσω φόβων ότι θα επιλέξουν την χώρα αυτή ως διάδρομο για να κατευθυνθούν προς τα Δυτικά Βαλκάνια, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ

Τον περασμένο μήνα η Βουλή υπερψήφισε την συμμετοχή του στρατού στην φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να ανακοπεί η προσφυγική ροή. Η συνοριακή μεθόριος μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας εκτείνεται στα 500 χλμ.

«Η κύρια απειλή έρχεται από τα ελληνικά σύνορα», δήλωσε ο Μπορίσοφ στην Βουλή σήμερα.
«Η μεθόριος είναι μεγάλη και απροστάτευτη και η ανησυχούμε που η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα τους προηγούμενους μήνες. Είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε φράχτη αν το κρίνουμε απαραίτητο».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι ένας φράχτης θα έπρεπε να υψωθεί στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και την Βουλγαρία ώστε να σταματήσει η εισροή προσφύγων και μεταναστών στην κεντρική Ευρώπη.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Βουλγαρία και τα γειτονικά της Σκόπια, διεξήγαγαν από κοινού επιχειρήσεις στα σύνορά τους ώστε να διασφαλίσουν τον έλεγχο τους.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Νικολάι Νενστέφ, ζήτησε επιπλέον 1,5 εκατ. λέβα ($860,000) για την προμήθεια του στρατού με τον απαραίτητο εξοπλισμό και την συνεργασία με την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ