ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έτοιμη να φιλοξενήσει έως και 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη η Θουριγγία

Γερμανία: Έτοιμη να φιλοξενήσει έως και 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη η Θουριγγία
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Έτοιμη να φιλοξενήσει από 1.000 έως 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη είναι η Θουριγγία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου αυτού της Γερμανίας, Μπόντο Ράμελοφ.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Ράμελοφ υποστηρίζει ότι αυτό το κρατίδιο της πρώην ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσε να παραλάβει "1.000-2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια".

Επισήμανε ωστόσο ότι στην περίπτωση αυτή η Θουριγγία θα χρειαστεί επιμελητειακή στήριξη από το ομοσπονδιακό κράτος.

"Μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση" για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνει ο Ράμελοφ που προέρχεται από το κόμμα Die Linke και είναι ο μοναδικός αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου, εξηγώντας ότι επί του παρόντος τα 7 από τα 10 κέντρα φιλοξενία προσφύγων στη Θουριγγία είναι άδεια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο πέρσι. Στις αρχές Σεπτεμβρίου μάλιστα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε αποφασίσει να δεχτεί όλους τους πρόσφυγες που είχαν μπλοκαριστεί στην Ουγγαρία. Έκτοτε όμως έλαβε μέτρα για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ