Γερμανία: Έτοιμη να φιλοξενήσει έως και 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη η Θουριγγία
Έτοιμη να φιλοξενήσει από 1.000 έως 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη είναι η Θουριγγία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου αυτού της Γερμανίας, Μπόντο Ράμελοφ.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Ράμελοφ υποστηρίζει ότι αυτό το κρατίδιο της πρώην ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσε να παραλάβει "1.000-2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια".
Επισήμανε ωστόσο ότι στην περίπτωση αυτή η Θουριγγία θα χρειαστεί επιμελητειακή στήριξη από το ομοσπονδιακό κράτος.
"Μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση" για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνει ο Ράμελοφ που προέρχεται από το κόμμα Die Linke και είναι ο μοναδικός αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου, εξηγώντας ότι επί του παρόντος τα 7 από τα 10 κέντρα φιλοξενία προσφύγων στη Θουριγγία είναι άδεια.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο πέρσι. Στις αρχές Σεπτεμβρίου μάλιστα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε αποφασίσει να δεχτεί όλους τους πρόσφυγες που είχαν μπλοκαριστεί στην Ουγγαρία. Έκτοτε όμως έλαβε μέτρα για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.
SPONSORED
Επίδειξη δύναμης από την Ουκρανία με μπαράζ επιθέσεων μετά το «όχι» του Πούτιν σε συνομιλίες
15:48
Από δίψα πέθαναν τουλάχιστον 49 άνθρωποι μετά από βλάβη φορτηγού στην έρημο του Νίγηρα
15:37
Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα στηρίζει τα νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
15:25
Κύκλωμα έκλεβε μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από αιολικά πάρκα σε Αττική και Εύβοια
15:12