ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στέλνει κινηματογραφικό πλήρωμα στο Διάστημα για την πρώτη πραγματική διαστημική ταινία

Η Ρωσία στέλνει κινηματογραφικό πλήρωμα στο Διάστημα για την πρώτη πραγματική διαστημική ταινία
Pixabay

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα πρόκειται να υλοποιήσει η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, η οποία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι θα στείλει κινηματογραφικό πλήρωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Οκτώβριο, με σκοπό να γυριστεί η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στο διάστημα.

Η ηθοποιός Yulia Peresild, 36 ετών, και ο σκηνοθέτης Klim Shipenko, 37 ετών, θα υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών σε φυγοκεντρητή και πτήσεων σε μηδενική βαρύτητα, ξεκινώντας το αργότερο την 1η Ιουνίου.

Η εκπαίδευσή τους πριν από την πτήση θα καλυφθεί από ένα από τα κύρια τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσίας, το Channel One, το οποίο θα συμμετάσχει επίσης στην παραγωγή της ταινίας.

«Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η έναρξη της αποστολής έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου 2021 από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος μεταφοράς Soyuz MS-19», ανέφερε η Roscosmos σε δήλωση.

Σύμφωνα με τη Roscosmos, ο τίτλος της ταινίας είναι «Πρόκληση» και θα ανήκει στο είδος ενός «διαστημικού δράματος», η υπηρεσία, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή της ταινίας ή τον ρόλο της Peresild.

Όπως είχε ανακοινώσει η Roscosmos στο παρελθόν, η ταινία θα στοχεύει στη «διάδοση των διαστημικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας, καθώς και στην ενδυνάμωση του επαγγέλματος του κοσμοναύτη».

Συμπαραγωγός της ταινίας θα είναι ο Dmitry Rogozin, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας, με τη φιλοδοξία να κάνει τη Ρωσία την πρώτη χώρα που γυρίζει μια ταινία στο διάστημα.

Πέρυσι, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA επιβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τον ηθοποιό Τομ Κρουζ για να κάνει μια ταινία του Χόλιγουντ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ