ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική η κατάσταση στην Ινδία: «Θερίζει» ο κορωνοϊός, 4.000 νεκροί σε μια ημέρα

Δραματική η κατάσταση στην Ινδία: «Θερίζει» ο κορωνοϊός, 4.000 νεκροί σε μια ημέρα
AP Photo/Ajit Solanki

Συνεχίζει η «θερίζει» ο κορωνοϊός την Ινδία καθώς όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.000 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 343.144 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα, που συνεχίζει να σαρώνεται από το φονικό δεύτερο κύμα, έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 262.317 νεκρούς επί συνόλου 24,05 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Ωστόσο, ειδικοί δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι ο επίσημος απολογισμός είναι πολύ υποτιμημένος σε σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η παραλλαγή του SARS-CoV-2 στην οποία εν μέρει τουλάχιστον οφείλεται η έκρηξη των κρουσμάτων στην Ινδία έχει πλέον εντοπιστεί σε δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου.

Η παραλλαγή αυτή, η επιλεγόμενη B.1.617, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο, εντοπίστηκε σε γενετικές ακολουθίες καταχωρισμένες στη βάση δεδομένων GISAID «από 44 χώρες στο σύνολο των έξι περιφερειών του ΠΟΥ», ανέφερε ο διεθνής οργανισμός, προσθέτοντας ότι έχει λάβει «ειδοποιήσεις για τον εντοπισμό (της) σε άλλες πέντε χώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ