Ινδία: Μυστήριο με τον θάνατο 18 άγριων ελεφάντων
Ανανεώθηκε:
Δεκαοκτώ άγριοι ασιατικοί ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί στο ανατολικό ινδικό κρατίδιο Άσαμ.
Χθες Πέμπτη χωρικοί βρήκαν νεκρούς 14 ενήλικες ελέφαντες και άλλοι τέσσερις βρέθηκαν νεκροί στους πρόποδες της προστατευόμενης δασικής περιοχής Κουντόλι, στο Άσαμ, 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Ντισπούρ, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της υπηρεσίας άγριας ζωής της περιοχής Μ.Κ Γιαντάβα.
Η τοπική κυβέρνηση διέταξε την διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δασών και Άγριας Ζωής του Άσαμ, Παριμάλ Σουκλαμπαϊντίγια.
«Μια προκαταρκτική έκθεση αφήνει να εννοηθεί ότι οι θάνατοι (των ζώων) πιθανόν να οφείλονται σε κεραυνούς παρότι πρέπει να το διαπιστώσουμε μέσω των εξετάσεων που θα διενεργηθούν και θα δείξουν αν υπάρχουν κάποια άλλα αίτια όπως δηλητηρίαση ή νόσος», πρόσθεσε ο υπουργός.
Οι ντόπιοι που βρήκαν τα πτώματα των ζώων είπαν ότι οι ελέφαντες πιθανόν να χτυπήθηκαν από κεραυνό αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με έναν δασοφύλακα, ο οποίος πρόσθεσε ότι είδε καμένα δέντρα στην περιοχή.
SPONSORED
Άνοιξαν οι εγγραφές για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων - Ποιο το πρόγραμμα
03:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
02:00
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού - Τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΑΣΕΠ για κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών - Πότε λήγει η προθεσμία
00:30