ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής για τον Independent-Κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο

Τέλος εποχής για τον Independent-Κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο
Το τελευταίο φύλλο του Independent REUTERS/Toby Melville

Για τελευταία φορά κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 26/3/2016, η έντυπη έκδοση μιας εκ των πλέον ιστορικών βρετανικών εφημερίδων.

Για τον Independent, έφτασε το τέλος μιας εποχής, αυτή της έκδοσής του σε χαρτί, και ξεκινά μια νέα, αυτή της ηλεκτρονικής μορφής, καθώς αποφασίστηκε η ιστορική εφημερίδα που μετρά αρκετούς «θαυμαστές» κι εκτός Βρετανίας, να μετατραπεί σε μια αποκλειστικά ψηφιακή έκδοση.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο ιδιοκτήτης του Independent, Εβγένι Λεμπέντεφ, είχε κάνει γνωστή την απόφαση για την έναρξη της ψηφιακής εποχής της εφημερίδας, η οποία είναι η πρώτη βρετανική που αποτολμά το εγχείρημα.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1986 και μέσα στον χρόνο γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε ό,τι αφορά στις κυκλοφορίες, εντούτοις το τελευταίο διάστημα η πτώση των πωλήσεων ήταν κατακόρυφη.

2016 03 26T105332Z 794660510 LR2EC3Q0U8XT3 RTRMADP 3 BRITAIN INDEPENDENT

Λεπτομέρεια από το τελευταίο φύλλο της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας Πηγή: REUTERS/Toby Melville

Πριν λίγες μέρες και η Diario Economico, η κύρια οικονομική εφημερίδα της Πορτογαλίας, ιδιοκτησίας του εκδοτικού ομίλου Ongoing, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, έκανε γνωστό πως «αναστέλλει την έκδοσή της σε χαρτί», ενώ σε σχετική ανακοίνωσή της η διεύθυνση εκφράζει την ελπίδα ότι πρόκειται «για μια προσωρινή αναστολή».

Την... πλάτη τους στο χαρτί στρέφουν η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές εφημερίδες, καθώς τη διακοπή της έντυπης έκδοσής της εξετάζει και η El Pais, η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ισπανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ