Μεσανατολικό: Ο Μπορέλ συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ την Τρίτη
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μάϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.
Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει:
«Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».
Στους 26 οι νεκροί Παλαιστίνιοι σήμερα
Είκοσι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα σε 183.
Το παλαιστινιακό υπουργείο κατήγγειλε ότι τα σημερινά πλήγματα είχαν στόχο δύο σπίτια, ενώ ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι μελετά τις πληροφορίες.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 47 παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας πρόσθεσε ότι 1.200 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από τη Δευτέρα όταν ξεκίνησε ο νέος κύκλος βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.
Γάζα: Έβδομη ημέρα ανελέητων βομβαρδισμών – Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί
Νέο πρόγραμμα 115 εκατ. ευρώ για την καινοτομία στην Άμυνα - Τι φέρνει το AGILE
14:42
Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται τις κατηγορίες της Σεούλ για τραυματισμό στρατιωτών της από έκρηξη νάρκης
14:30
Ανάμεσα στον ουρανό και στη γη: Το ζωγραφικό σύμπαν της Βικτώριας Σκαρλάτου
14:22
Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες σε όλους τους συνδρομητές κινητής
14:21