Τραγωδία στην Ινδονησία: Επιβάτες πλεούμενου μετακινήθηκαν όλοι μαζί για να βγάλουν σέλφι - 7 νεκροί
Ανανεώθηκε:
Τουλάχιστον επτά Ινδονήσιοι πνίγηκαν, όταν ένα υπερφορτωμένο πλεούμενο ανατράπηκε σε μια τεχνητή λίμνη στη νήσο Ιάβα, διότι τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό ήθελαν να τραβήξουν μία σέλφι, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία της Ινδονησίας.
Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, στο Μπογιολάλι, όταν οι 20 επιβάτες μετακινήθηκαν ξαφνικά όλοι μαζί στη μία πλευρά του σκάφους για να βγάλουν μια ομαδική φωτογραφία, περιέγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιάβας Άχμαντ Λούτφι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η αιτία του δυστυχήματος είναι το γεγονός ότι το πλεούμενο ήταν υπερφορτωμένο», εξήγησε ο Λούφτι σε δημοσιογράφους.
«Τα 20 άτομα τράβηξαν μια σέλφι στη δεξιά άκρη (του σκάφους), κατόπιν χάθηκε η ισορροπία του σκάφους και ανατράπηκε».
Σύμφωνα με την αστυνομία, 11 άνθρωποι διασώθηκαν, ωστόσο επτά έχασαν τη ζωή τους. Δύο άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται και οι ομάδες διάσωσης τους αναζητούν.
Οι ερευνητές θα εξετάσουν εάν υπήρξε αμέλεια εκ μέρους των διοργανωτών της βόλτας με το πλεούμενο.
Σύμφωνα με τον Λούφτι, ένας 13χρονος βρισκόταν στο πηδάλιο τη στιγμή της τραγωδίας.
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
17:20
Παγκόσμια επιτυχία για το «Emily in Paris» - Το εμβληματικό look της σεζόν
17:17
Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. για τον παράνομο τζόγο των εορτών – Λουκέτο σε δύο παράνομα μίνι καζίνο σε Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη – Βαριές «καμπάνες» στους παραβάτες
17:13
Για ποιους επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος από τη χώρα το 2026: Τι προβλέπει η απόφαση Χρυσοχοΐδη
17:00