ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σύλληψη άντρα που δεν είχε πληρώσει για ενοικίαση ταινίας 14 χρόνια πριν

ΗΠΑ: Σύλληψη άντρα που δεν είχε πληρώσει για ενοικίαση ταινίας 14 χρόνια πριν
REUTERS/Jonathan Ernst

Συνελήφθη άντρας στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ εξαιτίας του ότι δεν επέστρεψε ταινία την οποία είχε νοικιάσει 14 χρόνια πριν.

Ο Τζέιμς Μέιερς ανέφερε ότι στάματησε με το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου καθώς η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι είχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο λόγος; Το 2002 ο κ. Μέγιερς είχε νοικιάσει την κωμωδία Freddie Got Fingered από το κατάστημα J&J Video που από τότε έκλεισε.

Η κατηγορία που του ασκήθηκε αφορούσε σε αποτυχία να επιστρέψει περιουσία που είχε νοικιαστεί, το οποίο είναι πλημμέλημα.

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό περιέγραψε τη στιγμή της... σύλληψής του: "Ήταν ο αστυνομικός και μου είπε, δεν ξέρω πώς να στο πω αλλά υπάρχει ένα ένταλμα σύλληψης για σένα από το 2002. Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα".

Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και ορίστηκε δικάσιμος, ωστόσο λίγο αργότερα η κατηγορία απεσύρθη. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 200 δολαρίων.

Η υπόθεση απέσπασε την προσοχή του κωμικού, Τομ Γκριν που πρωταγωνίστησε στην ταινία. Όπως είπε σε τηλεοπτικό σόου της αυστριαλιανής τηλεόρασης, θα πλήρωνε ευχαρίστως το πρόστιμο ο ίδιος. "Νομίζω ότι πρόκειται για παράδειγμα το πώς η γραφειοκρατία μπορεί να βγει εκτός ελέγχου", τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ