Τζόνσον: Δεν θα επιτρέψουμε «επαίσχυντο» ρατσισμό κατά των Εβραίων της Βρετανίας
Ανανεώθηκε:
Στη σκιά ενός βίντεο με πομπή αυτοκινήτων που φέρουν παλαιστινιακές σημαίες και κινούνται στο βόρειο Λονδίνο μεταδίδοντας αντισημτικά μηνύματα από τα μεγάφωνα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διαμηνύει ότι δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό στην κοινωνία και ότι οι Βρετανοί Εβραίοι δεν πρέπει να υποστούν «επαίσχυντο ρατσισμό».
«Δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό στην κοινωνία μας. Εν όψει [της εορτής] του Σαβουότ [Πεντηκοστή], στέκομαι στο πλευρό των Εβραίων της Βρετανίας που δεν πρέπει να υποστούν το είδος του επαίσχυντου ρατσισμού που είδαμε σήμερα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τζόνσον.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σε ποιο περιστατικό αναφερόταν, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, δείχνει μία πομπή αυτοκινήτων που φέρουν παλαιστινιακές σημαίες και κινούνται στο βόρειο Λονδίνο, μεταδίδοντας αντισημιτικά μηνύματα από μεγάφωνο.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τη γνησιότητα του βίντεο ή πότε γυρίστηκε.
Η μητροπολιτική αστυνομία της Βρετανίας από πλευράς της, ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι ένα βίντεο φαίνεται να δείχνει αντισημιτική γλώσσα που ακούγεται από μια αυτοκινητοπομπή στην περιοχή του Σεντ Τζονς Γουντ σήμερα το απόγευμα».
«Οι αξιωματικοί διεξάγουν επείγουσες έρευνες για να βρουν τους υπεύθυνους. Αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν θα γίνει ανεκτό» επισημαίνεται.
Έντεκα συλλήψεις για παράνομα καπνικά προϊόντα - Η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων
12:02
Ιράν: Καταγγελίες ότι οι Αρχές ζητούν χιλιάδες δολάρια για παράδοση σορών διαδηλωτών
11:51
Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού για τα 70 χρόνια του
11:48
Καιρός: «Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος» από αύριο με βοριάδες και χιόνια - Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια
11:40