ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ινδία: Ξανά πάνω από τους 4.000 οι ημερήσιοι νεκροί

Κορωνοϊός - Ινδία: Ξανά πάνω από τους 4.000 οι ημερήσιοι νεκροί
AP Photo/Rafiq Maqboo

Ένα ακόμη εφιαλτικό εικοσιτετράωρο πανδημίας έζησε η Ινδία όπου ο αριθμός των νεκρών σκαρφάλωσε και πάλι πάνω από τους 4.000 νεκρούς και η καθυστέρηση στη διανομή των δόσεων έχει γίνει πλέον βασανιστική

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 4.106 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 281.386 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Νότιας Ασίας έχει φθάσει ως εδώ τους 274.390 θανάτους επί συνόλου σχεδόν 25 εκατ. μολύνσεων (έχουν φθάσει τις 24,97 εκατ.).

Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί τονίζουν ότι οι αριθμοί τους οποίους δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν στην Ινδία οι εικόνες πτωμάτων που παρασέρνονται από το ρεύμα στον ποταμό Γάγγη, στην πρώτη επίσημη παραδοχή ότι εφαρμόζεται αυτή η ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, η οποία ενδέχεται να οφείλεται στη φτώχεια και το φόβο για την ασθένεια που επικρατεί στα χωριά.

Περίπου 2.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τις Αρχές σε δύο κρατίδια τις τελευταίες ημέρες, με την κυβέρνηση του ενός να παραδέχεται την ύπαρξή τους, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το σφοδρότερο παγκοσμίως κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και τα μέσα ενημέρωσης έχουν συνδέσει την πρόσφατη αύξηση των πτωμάτων που εντοπίζονται στους ποταμούς με την πανδημία, το βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, με 240 εκατομμύρια κατοίκους, δεν είχε σχολιάσει δημοσίως το θέμα μέχρι τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ